Megosztotva: december 18, 2020 Megosztotta: Horváth Csaba Hozzászólás: 0

A Stratsys Ltd. bejelentette, hogy aláírták megállapodásukat a 3D nyomtatással foglalkozó startup, az Origin Inc. felvásárlását illetően. A teljes készpénzt és készleteket is beleértve, ez egy 100 mllió dolláros tranzakció volt. Az egyesülés lehetővé teszi a Stratasys-nek, hogy a következő generációs fotopolimer platform innovatív erejével növelje vezető szerepét a tömeggyártásban. A felvásárlás várhatóan 2021 januárjában zárul le hivatalosan.

Stratsys arra számít, hogy az Origin saját programozható PhotoPolymerization (P³) technológiája a vállalat növekedésének egyik fő mozgatórugójává fog válni, öt éven belül pedig akár 200 millió dolláros éves árbevételt eredményezhet. A felvásárlás emellett erősíti a Stratsys vezető szerepét is a polimerek és a 3D nyomtatás gyártásban történő alkalmazása terén, olyan iparágakban, mint a fogorvosi és orvosi ipar, a szerszámipar, valamint néhány ipari, védelmi és fogyasztó cikk szegmense.

A megállapodás feltételei szerint a tranzakció teljes ellenértéke a záráskor fizetett 60 millió dollárból (ebből 6 millió dollárt az alapítók 3 éven keresztül tartanak meg) és további 40 millió dollárból áll, amely a 3 éven felüli teljesítményalapú nyereségre vonatkozik. Az akvizíciót körülbelül 45 millió dollár állomány és körülbelül 55 millió dollár készpénz kombinációjával kell kifizetni a záráskor, az utólagos kifizetés időszaka alatt. A készpénz kiadások körülbelül 32 millió dollárt fognak kiteni záráskor. A felvásárlás várhatóan felgyorsítja majd a Stratasys növekedésének ütemét és kissé felhigítja a nem GAAP szerinti részvényenkénti nyereséget a 2021-es évben, a nem GAAP szerinti részvényenkénti nyereséghez képest, egészen 2023-ig. Az Origin csapata csatalkozik a Stratsys-hez, és a technológia, illetve gyártóplatform vezető fejlesztéséért fog felelni.

Tovább a cikkre

CNC.hu

Hozzászólások